VIDEO / „Di Casa“ omiljeno odredište istinskih gurmana

0
1058

Nedaleko od Donjeg Vakufa, uz samu magistralnu cestu prema Travniku smješten je ugostiteljsko – turistički biser.  Restoran – picerija „Di Casa“ prepoznatljivo je  i mnogima omiljeno odredište gostiju iz Srednje Bosne, ali i šire. U ovu oazu koja nudi odmor za dušu i praznik za nepce  rado svraćaju prolaznici, putnici namjernici, a među njima i javne ličnosti iz sfere politike, kulture, sporta, showbiza. Gosti „Di Case“  su i strani zvaničnici, poput ambasadora  Japana i Turske.  Kapacitet restorana, u vlasništvu supružnika Alme i Arasa Fazlagić,  je 55 mjesta, a  terasa  nudi dodatnih 40 mjesta. Uskoro će gostima na usluzi biti novoizgrađena terasa sa  14 stolova. Prekrasan  ambijent nove terase uz samu rijeku, urađen s puno ljubavi i stila, oplemenjen je različitim vrstama ukrasnog drveća i cvijeća, sa dvije fontane, ribnjakom i egzotičnim papagajima. Gosti restorana – picerije Di Casa mogu  uživati u dobrom  zalogaju bosanske i italijanske kuhinje. Ako nekoga u Srednjoj Bosni pitate gdje pojesti najbolju pogačicu, odgovor je u „Di Casi“.

„ Moj suprug i ja smo u ugostiteljstvu 27 godina. Iz godine u godinu učimo i usavršavamo naše znanje a time i ponudu restorana.  U sve je uloženo puno ljubavi truda i odricanja.    Najvažnije je da gost iz restorana ode zadovoljan, prevashodno hranom, a naravno i uslugom i ambijentom. Od iduće godine u sklopu naše ponude bit će u funkciji i motel sa šest luksuznih apartmana.“ – ističe Alma Fazlagić.

Restoran picerija „Di Casa“ postao je omiljeno odredište istinskih gurmana iz tri razloga: odlične kuhinje, sjajne usluge i predivnog ambijenta.  Restoran – picerija „Di Casa“ na lokalitetu udaljenom od Donjeg Vakufa 8 km nalazi se već jedanaest godina.  Kao što i sam naziv objekta kaže domaćinski odnos prema poslu i gostima je ključ uspjeha ovog ugostiteljskog objekta.