Dan Općine Jajce: 3. Košarkaški kup kraljevskog grada okupit će dječake iz BiH i regiona

0
211

U povodu manifestacije Dani općine Jajce u periodu od 16. do 18.februara 2018. u organizaciji Košarkaškog kluba „Vodopad“ Jajce održat će se treći međunarodni Košarkaški kup kraljevskog grada za dječake rođene 2004.godine i mlađe.

Na jednom mjestu kroz trodnevno druženje gledaoci i ljubitelji košarke imat će priliku vidjeti preko 120 talentovanih dječaka koji će pokazati ono što najbolje znaju kada je košarka upitanju.

Iz godine u godinu želja ljudi iz KK Vodopad jeste pružiti priliku, kako djeci da se takmiče i igraju sa najboljima, tako i jajačkoj publici da gleda najbolje ekipe iz BiH i regiona.

Dvostruku titulu brani prvak BiH, ekipa OKK Spars Sarajevo, a ove godine će imati itekako težak zadatak ako žele da zadrže primat na jednom od najboljih i najjačih turnira u BiH ali i šire.

U grupi A snage će odmjeriti KK Spars, Cedevita, Partizan i Stars BC Vienna. Pored domaćina turnira KK Vodopad Jajce, u grupi B još igraju i Budućnost Voli, FKSE Szekszárd, te ŠK Dražen Petrović iz Šibenika.

Prva utakmica igra se u petak, 16.2.2018. godine u 16 sati,  a sastaju se  prošlogodišnji prvak, OKK Spars Sarajevo i KK Cedevita Zagreb.

Zvanično otvorenje turnira predviđeno za 19 sati utakmicom između domaćina KK Vodopad Jajce i FKSE Szekszárd, prijatelja iz bratimljenog grada u Mađarskoj.

Organizator kupa je KK “Vodopad”, a pokrovitelj Općina Jajce koja obilježava 622. godinu od prvog pisanog pomena kraljevskog grada.