U BiH danas kiša i snijeg, u Hercegovini olujni udari vjetra

0
126

U Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne se danas prije podne očekuje snijeg ili susnježica. U ostatku zemlje kiša.

Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana, padom temperature zraka, kiša će u centralnim i sjeveroistočnim područjim prelaziti u susnježicu ili snijeg.

Prognozirana količina padavina se većinom kreće između 20 i 40 litara po metru kvadratnom. U Krajini, centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne lokalno može pasti i do 60 litara po metru kvadratnom. U Hercegovini se većinom prognozira između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom, s tim što lokalno može pasti i do 120 litara kiše.

U Hercegovini, centralnim, jugozapadnim i istočnim područjima Bosne su izgledni i olujni udari juga brzine 70 do 90 km/h. U poslijepodnevnim satima jugo će oslabiti.

Temperatura zraka u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima zemlje između 0 i 4, a u ostatku zemlje temperatura zraka između 6 i 12, na jugu i do 14 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Krajem dana i tokom noći, padom temperature zraka, kiša može prelaziti u susnježicu i snijeg. Temperatura zraka između 8 i 11 stepeni.