Bajramska čestitka općinskog načelnika Huse Sušića

0
127

Načelnik općine Donji Vakuf Huso Sušić uputio je čestitku svim muslimankama i muslimanima u Donjem Vakufu i širom BiH koji sutra dočekuju najradosniji praznik Kurban-bajram,

Svim građanima islamske vjeroispovjesti, u ime svojih pomoćnika i u svoje lično ime upućujem najiskrenije čestitke povodom  nastupajućeg praznika Kurban-bajrama.

Želim vam da bajramske dane provedete u duhu naše lijepe tradicije i običaja, u sreći, veselju, skromno dijeleći radost sa svojim najdražima.

Ovogodišnji Kurban-bajram dočekujemo u posebnim okolnostima te je potrebno da se svi pridržavamo mjera zaštite i poštujemo preporuke nadležnih organa. Kao i mnoge bh. općine i gradovi, i Donji Vakuf se bori sa pandemijom COVID-19, stoga pozivam sugrađanke i sugrađane na oprez. Čuvajte se kako biste sačuvali svoje najmilije.

Sa nadom da će radost Bajrama biti prisutna u vašim domovima, želim da ga provedete sa svojim najbližima u miru, dobrom zdravlju, razumijevanju i uvažavanju, poštujući mjere nadležnih u sprečavanju širenja koronavirusa.

Bajram šerif mubarek olsun.

Huso Sušić

Načelnik općine Donji Vakuf