Završen 11 Kup BiH u streljaštvu za osobe sa invaliditetom. Na takmičenju učestvovalo 80 strijelaca iz cijele BiH.

0
67

U holu Prve osnovne škole Donji Vakuf, u subotu 30. novembra 2013. godine održan je 11 kup BiH memorijalnog karaktera „ Nezira Vajzović“ , po  rahmetli direktorici Prve osnovne škole Donji Vakuf. I ove godine,  Savez RVI SBK   organizator je 11 kupa BiH koji se održava povodom 25 novembra  –  Dana državnosti BiH u streljaštvu za osobe sa invaliditetom.   

Kup BiH održava se već  11 godina zahvaljujući Općini Donji Vakuf i načelniku Husi Sušiću, Upravi za boračko-invalidsku zaštitu Vlade SBK, Udruženju  RVI općine Donji Vakuf, Sportskom savezu invalida općine Donji Vakuf . Osim takmičarskog dijela u streljaštvu, od 11:00 sati, održana je i skupština Streljačkog saveza invalida FBiH. Svečanu ceremoniju takmičenja osoba sa invaliditetom u streljaštvu  proglasio je otvorenom selektor streljačke reprezentacije BiH gospodin Vahid Gačić – Car.  

 Nakon svečanog  otvorenja 11 Kupa BiH u streljaštvu za osobe sa invaliditetom koji se ove godine održao u Donjem Vakufu,  takmičari su zauzeli pozicije i ostvarili slijedeće rezulate:

Žene ekipno takmičenje

1.      SK Tuzla

2.      SK Konjuh Živince

3.      SK Maglaj.

Pojedinačno takmičenje za žene

1.      Hasna Hamzić iz Maglaja.

2.      Hata Bajrić iz Tuzle

3.      Kadira Nukić iz Tuzle.,

Muškarci ekipno takmičenje

1.      SK Maglaj

2.      SK Tuzla

3.      SSRK  Sarajevo

 

Pojedinačno takmičenje za  muškarce

1.      Fikret Smajlović

2.      Izudin Husonović

3.      Mirsad Begić, Tuzla

Na takmičenju 11 Kupa bih u streljaštvu za osobe sa invaliditetom učestvovalo je oko 80 strijrelaca  iz cijele BiH.

 

 

Predsjednik Saveza RVI SBK Ekrem Julardžija imao je ulogu domaćina na ovom takmičenju, a kako je kazao Streljački savez invalida FBIH domaćin je i međunarodnog okupljanja osoba sa invaliditetom, koje će se održati u Sarajevu od 10 – 16 decembra ove godine,  pod pokroviteljstvom Paraolimpijskog komiteta BiH.  Savez će biti domaćin 9 država regije, na kojima će biti cilj edukovanje strijelaca  na teoretskom i praktičnom planu isključivo mladih invalidnih osoba starosti do 26 godina.