Vršnjačko nasilje u Jajcu prijavljeno policiji

0
303

 

Vršnjačko nasilje je zabilježeno u Jajcu kada je djevojčicu pretukla vršnjakinja uz prisustvo druge djece koja nisu spriječila ovaj čin, već su snimali i podržavali nasilničnko ponašanje.

Naime, na videosnimku koji se pojavio na internetu vidi se da djevojčica leži na travi dok druga djevojčica sjedi na njoj i udara je po glavi i ostatku tijela.

Na društvenim mrežama ovaj četverominutni videosnimak je brzo postao viralan, a u komentarima su korisnici mreža uglavnom osudili kako ponašanje djevojčice koja se ponašala nasilno, tako i ponašanje druge djece koja nisu pomogla povrijeđenoj vršnjakinji nego su snimali cijeli događaj.

Iz MUP-a SBK nam je potvrđeno da je ovaj slučaj prijavljen policiji te da oni provode istražnje radnje kako bi utvrdili okolnosti događaja.

Pretučenoj djevojčici pozlilo, roditelji je odveli u Hitnu

Nema stajanja ni oprosta, naveli su roditelji napadnute učenice u objavi na Facebooku.

– Kćerku jako je boli glava, a u supruga je u teškom stanju. Ne mogu svima odgovoriti ovako ću napisati. Hvala vam prijatelji što zovete i pitate nadam se da razumijete da ne mogu svima odgovoriti pa valjda će biti pravde i za prvi slučaj i drugi ovaj put nema stajanja ni oprosta. Hvala svima na razumjevanju- oglasio se otac napadnute djevojčice.

Preko iste prijateljice, roditelji su obavijestili, da se događaj desio prije nekoliko dana. Djevojčica je roditeljima kazala da je postila i da se nije mogla odbraniti.

– Nije nam odmah smjela reći šta se dešavalo jer su joj zaprijetili ako kaže prije snimka da će joj izbiti slezenu- naveli su roditelji.

Roditeljima su poznate djevojčice koje su njihovoj kćerki držale noge kao i treća koja ju je tukla. Brat djevojčice koja je udarala njihovu kćerku, nagovarao je sestru da jače udara, a drugu djevojčicu da je pljuje, dok je treća sve snimala udaljena od njih 20 metara.

 

Niko joj nije pomogao

– Mojoj djevojčici niko nije pomogao. Isto se desilo i mom sinu prije godinu kada je brat od djevojčica koja je tukla moju kćerku zvao „Žutog“ koji ga je pretukao i povrijedio mu slezenu- napisala je majka.

Dodala je da od tada ista djeca konstantno provociraju njenu kćerku koja je kući danima dolazila uplakana.

– Dijete je dolazilo kući pješke, nije smjelo autobusom. Razrednoj sam se obraćala i policiji, a sad su mi napali dijete, napisali su na sajtu svoje prijateljice.

izvor: klix.ba / avaz.ba