Vrijeme danas: Sunčano i malo do umjereno oblačno

0
55
Donji Vakuf
Donji Vakuf

U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Rijetki i slabi lokalni pljuskovi se očekuje u planinskim područjima istočne i jugoistočne Bosne.

Vjetar slab do umjeren, sjeveroistočni.

Jutarnje temperature kretat će se od 8 do 14, na jugu od 13 do 18 stepeni. Dnevne temperature od 19 do 24, na jugu od 24 do 28 stepeni.

Poboljšanje vremenskih prilika, duži sunčani intervali i porast temperatura, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti. Više svježine tokom jutra i večeri također će omogućiti mirniji san.

U ponedjeljak, 21. maja, u našoj zemlji će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i u večernjim satima očekuje se kiša, lokalni pljuskovi i grmljavina.

Bez padavina će biti u Posavini, Krajini i na jugu Hercegovine.

Jutarnje temperature od 8 do 14, na jugu od 14 do 19, a dnevne od 20 do 26, na jugu od 24 do 29 stepeni.

Meteorolozi za utorak, 22. maja, najavljuju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i u večernjim satima očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina. Padavine će biti lokalne i obilne.

Jutarnje temperature od 10 do 15, na jugu od 14 do 19, a dnevne od 23 do 29 stepeni.

U srijedu, 23. maja, bit će nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature kretat će se od 10 do 16, na jugu od 15 do 19 stepeni. Dnevne temperature od 23 do 29 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.