10.8 C
Donji Vakuf
Nedjelja, Septembar 24, 2023
Naslovnica Istaknute vijesti Vremenska prognoza: Kiša, snijeg i munisi

Vremenska prognoza: Kiša, snijeg i munisi

0
44

Danas će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša ili sunježica, a u višim područjima snijeg.

U noći na utorak i u nizinama će padati snijeg. U većem dijelu Hercegovine sunčano prijepodne, naoblačenje se očekuje u poslijepodnevnim satima.

Pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom, na sjeveru Hercegovine. Temperatura zraka uglavnom između dva i osam, na jugu zemlje od 10 do 16 stepeni.

Nestabilne vremenske prilike, padavine i značajniji pad temperature, kod većine populacije djelovat će loše na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima i meteoropatima uzrokovat će izraženije tegobe. Također, osjet hladnoće će se pojačati, usljed većeg sadržaja vlage u zraku, te konstantnog sjevernog strujanja. Poželjno je biti oprezniji, prikladno se odjenuti i umanjiti aktivnosti.

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni većinom sa snijegom, u nizinama može padati i susnježica. Prijepodne slab snijeg može padati na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne bura koja će u poslijepodnevnim satima oslabiti.

Najniža jutarnja temperatura zraka između minus tri i jedan, na jugu zemlje od tri do sedam. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i pet, na jugu zemlje od osam do 11 stepeni.

U srijedu većinom oblačno vrijeme, na jugu djelomično vedro. Lokalno malo snijega u Bosni može pasti u jutarnjim satima. U Hercegovini slaba kiša u poslijepodnevnim satima.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i jedan, na jugu zemlje do četiri stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i osam, na jugu zemlje od osam do 12 stepeni.