Vlašić : Pogledajte kolika je cijena parkinga u “blatu”

Da je Vlašić je postao pravi turistički brand pokazuju ne samo organizirani dočeci Nove godine,već kvalitetna usluga i broj hotelskih kapaciteta, iako je tu još mnogo nedostataka, kao što su parking, ski lift…

Drugog dana Nove 2020. godine parking karta na Babanovcu stajala je ni manje ni više nego 10 KM, ali ne na asfaltiranom i obilježenom parkingu, već u blatu, ledu, na livadi, na njivi, a cijena parking karte u garaži je prevelika, kao da smo u Kitzbuhelu.

Do 14 sati nije bilo mjesta ni na jednom parkingu pa je policija iz SBK morala uređivati promet na ulazu u Babanovac, a zabilježeno je i nekoliko lakših prometnih nesreća.

Automobili su u jednom trenutku zatvorili put prema ski stazi i FIS-u a bilo je parkiranja čak i prema Galici.

Više tisuća građana BiH unatoć pandemiji koronavirusa uživali su danas na prekrasnom, ali zaista neuređenom Vlašiću, gdje se ne zna ni tko pije ni tko plaća. Reda na stazi nema. Jedni šetaju, drugi se sankaju, treći skijaju, a oni najneodgovniji sa četverotočkašima jure po stazama i time unište stazu koju pripreme djelatnici OZON-a.

Vlašić se zaista mora ugledati na Jahorinu, dotjerati staze, uraditi moderni lift, napraviti parking za sve posjetioce i zabraniti divljanje sa motorima po stazi. Sve dok se to ne uradi, Vlašić će ostati seoska planina za lokalne kabadahije, jer mogu da rade što im je volja.

 

izvor: centralna.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print