Vladu SBK posjetit će šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU Johann Sattler sa saradnicima

0
43

 

U četvrtak, 19. oktobra 2023. godine, Vladu Srednjobosanskog kantona posjetit će šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik Evropske unije gosp. Johann Sattler sa saradnicima u sklopu Programa političkog dijaloga sa novouspostavljenim vlastima u Bosni i Hercegovini.

Posjeta delegacije Evropske unije i specijalnog predstavnika je planirana za 19. oktobra 2023. godine. Delegacija planira da se susretne s premijerom Kantona i predsjedavajućima Skupštine Srednjobosanskog kantona, a potom i s predsjednicima klubova zastupnika u Skupštini Srednjobosanskog kantona, ministrima u Vladi SBK-a i sekretarima ministarstava te Uredom za evropske integracije SBK-a.

 

Protokol posjete:

 

11:00 – 11:45 Sastanak s premijerom Kantona i predsjedavajućima Skupštine Srednjobosanskog kantona (zgrada Vlade, sala na I. spratu)

 

11:45 – 12:00  Obraćanje medijima (ambasador, premijer, predsjedavajući)

 

12:15 – 13:30 Politički dijalog s ambasadorom Evropske unije (premijer Kantona i predsjedavajućima Skupštine Srednjobosanskog kantona, predsjednicima klubova zastupnika u Skupštini Srednjobosanskog kantona, ministrima u Vladi SBK-a i sekretarima ministarstava te Uredom za evropske integracije SBK-a, /sala Skupštine SBK-a/).