/VIDEO/Čestitke učenika za Dan osnovne škole Oborci

0
88

Danas, 15.aprila učenici, nastavno osoblje i direktor obilježavaju najznačajniji dan u radu i životu škole – Dan Treće osnovne škole Oborci,a ujedno i Dan ARMIJE RBiH.

“Stoga, prije svega želim da čestitam Dan Armije RBiH svim porodicama šehida i poginulih boraca, RVI kao i svim demobilisanim borcima i pripadnicima Armije RBiH. ARMIJO R BiH SRETAN TI ROĐENDAN”, čestitka je direktora škole Hodžić Nambijara, a tekst i video poruku učenika i direktora škole prenosimo u cjelosti,

Dan škole je poseban dan u životu i radu svih koji boravimo, učimo ili radimo u školi. Na žalost svih nas, ove godine, ovog 15.4.2020. god. neće biti razdraganih učenika svečano obučenih, s kravaticama i mašnicama koji sa svojim učiteljicama i nastavnicima vrše zadnje probe i jedva čekaju svoju tačku, svoj nastup na svečanoj PRIREDBI U POVODU DANA ŠKOLE.
O razlozima ,ovom prilikom ne želim da govorim, svima… već poznata stvar*.
Iako ,ove godine 15. aprila nismo u mogućnosti biti SVI ZAJEDNO i pokazati šta znamo i šta smo Vam pripremili za svečanu priredbu, poručujem vam da smo i u ovim okolnostima SVI ZAJEDNO KAO JEDNA OGROMNA PORODICA koja je svaki dan, sat i trenutak na našim ONLINE grupama i int. platformama, pružajući podršku jedni drugima i da nastavljamo svoj odgojno-obrazovni proces, učimo, vježbamo, radimo zadaće, dobijamo ocjene…slušamo svoje učitelje, nastavnike i roditelje ,te smo SIGURNI I ZNAMO DA ĆE SVE OVO nekad biti jučer i da ćemo opet BITI ZAJEDNO U SVOJOJ ŠKOLI, učionicama, kabinetima, dvorištima i igralištima.

Ipak, bez obzira na sve, mi smo se i danas, na naš Dan, potrudili na jedan posve drugi način (jer to hoćemo i možemo) pokazati šta možemo i znamo kroz svoje online radove, konkurse, video klipove i slajdove / radove pune emocija i željom za povratak u školu i tako ČESTITATI svim sadašnjim, bivšim i budućim članovima porodice “Treće osnovne škole” Oborci, 15. april – Dan škole.

Svim učenicima, njihovim roditeljima i svim uposlenicima škole, upućujem iskrene ČESTITKE u povodu 15. aprila -Dana škole!