Velež dočekuje Elfsborg: Samo jedan put vodi do Nizozemske – pobjeda

0
49

Mostarski Velež večeras očekuje revanš utakmica trećeg kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu protiv Elfsborga.

Utakmica je na programu večeras od 20 sati na sarajevskom stadionu Grbavica. Veležu za plasman u play-off Konferencijske lige igra pobjeda.

Prvi meč odigran u Borasu okončan je rezultatom 1:1.

Atmosfera u Veležovom timu je na nivou, a svi vjeruju da mogu prirediti još jednu senzaciju i eliminisati i švedskog predstavnika.

“Uživamo u onome što radimo. Namješteni smo na postavke da ne gledamo s kim igramo. Igramo svoj film, gledamo sebe i sve ostalo poštujemo. Ukoliko bismo se pitali ko je s druge strane, ne bismo napravili ovo što smo napravili”, rekao je Dudić, dodavši:

Kritičari jedva čekaju slabiji rezultat, onda dođu na svoje. Mi nećemo kukati. Nikada nisam govorio o umoru, iako će nam ovo biti peta utakmica u 14 dana. Neću graditi alibi. Nismo mi umorni, mi smo puni samopouzdanja i energije”.

Ekipa Veleža će napokon u ovom susretu biti kompletna.

“Na raspolaganju su svi igrači. To je dobra vijest, jer je do sada uvijek neko važan izostao. Očekujte drugačiji Elfsborg u odnosu na prvu utakmicu. Mi smo napravili dobar skauting. Nisu očekivali da ćemo igrati kako smo igrali. Moguće je da su dosta naučili o nama”, istakao je Dudić.

Mostarci su jednom nogom krenuli prema Nizozemskoj, gdje bi, ako prođu Elfsboirg, u play-offu trebali igrati protiv Feyenoorda, koji ima prednost od 3:0 iz prvog meča sa Luzernom.

Utakmici sa Grbavice možete pratiti u direktnom TV prijenosu na Face TV-u.