Upriličena promocija knjige “Kćeri moja Merjem” autorice Vildane Stanišić

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Gradske biblioteke JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf večeras je upriličena promocija knjige autorice Vildane Stanišić.

Knjiga “Kćeri moja Merjem” autorice Vildane Stanišić prati životni put same autorice. Sastoji se od 10 motivacijskih priča koje na trenutke djeluju nestvarno. Autorica zalazi u najdublje dijelove duše i društva, vješto preplićući, iluzije i stvarnost. Razotkriva mnoge probleme koji muče većinu osoba, ali rijetki su oni koji se usude tako nešto i sebi priznati, a kamoli o tome progovoriti glasno.

Kako odgovoriti na sve životne izazove i oduprijeti se iskušenjima?
Kako sa dna stići do vrha?
Kako se oduprijeti zabranjenoj ljubavi, a kako zadržati čovjeka kojeg voliš?

Samo su neka od pitanja na koje ćete odgovor pronaći u knjizi “Kćeri moja Merjem”. Šta pjesnikinja radi u sitne sate dok grad spava i šta vidi u ogledalu? Šta je ono što promijeni čovjeka , a šta ono što se nikom ne oprašta ?

Vildana Stanišić prije tri godine također je bila gošća našeg grada. Kroz  kulturno  – dokumentarno – večer pod nazivom “Dolazi juli” tada je donjovakufska publika imala  priliku da se  upozna sa Vildanom Stanišić, pjesnikinjom i novinarkom.
Po rođenju Mostarka ,po zanimanju novinarka i spisateljica,Stanišić se našla u Srebrenici 2005. Pisanjem se bavi još od djetinjstva, ali je prekretnica u njenom životu bila 2007. godine, kad je na konkursu Radija “Glas Drine” iz Sapne njena priča pobijedila i proglašena pričom godine.
Tada je shvatila da je pisana riječ ono čime se želi profesionalno baviti.
Promocija je održana, u organizaciji JU Centar za kulturu,informisanje i sport, Gradske biblioteke, a pod pokroviteljstvom Fondacije za bibliotečku djelatnost.
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print