U Vitezu održan sastanak na temu „Izgradnja brze ceste Lašva – Travnik – Jajce”

0
85

Jučer je u Vitezu, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara održao sastanak na temu: „Izgradnja brze ceste Lašva-Travnik-Jajce, dionica kroz PC Vitez“.

Učesnici sastanka bili su: načelnik Općine Vitez Boris Marjanović, direktor JP „Ceste Federacije BiH“ Ljubo Pravdić, direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove Željko Obradović, direktor Kantonalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove KSB Stipica Oreč, te zaposlenici Općine Vitez i JP „Ceste Federacije BiH“ koji su uključeni u realizaciju ovog značajnog projekta.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara istakao je kako je sastanak održan s ciljem kontinuiranog praćenja aktivnosti na realizaciji ovog projekta i otklanjanja poteškoća i određenih nejasnoća kroz dogovor i razgovor  svih učesnika uključenih u proces realizacije istog.

Tokom sastanka posebno je razgovarano o procesu eksproprijacije zemljišta, te je istaknuto kako je isti neophodno ubrzati, kako bi se što prije stvorili uslovi za potpisivanje ugovora za izvođenje radova, odnosno kako bi počela izgradnja. Obzirom da su u međuvremenu izvršene određene izmjene obuhvata eksproprijacije, također je zaključeno da je nužno provesti svu zakonsku proceduru za utvrđivanje općeg interesa, a trenutno se posvetiti postupku eksproprijacije na dijelovima dionice kod kojih je postupak eksproprijacije jasan i bez prepreka.

Sredstva su osigurana, izvođač radova je izabran, potrebno je riješiti imovinske odnose i onda se može početi s radovima“, istaknuto je na sastanku.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara izrazio je zadovoljstvo održanim sastankom i zahvalio učesnicima sastanka na saradnji i zalaganju za realizaciju projekta koji nije značajan samo za općinu Vitez i Srednjobosanski kanton, već i za cijelu Federaciju BiH i BiH.

Travnički.info