U BiH slabe padavine, gdje se očekuje snijeg

U BiH danas prolazne slabe padavine prije podne. U nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnost.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu do 6°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu do 12°C.

U Sarajevu pretežno oblačno sa slabom kišom prije podne. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 1°C, a najviša dnevna oko 4°C.

Prognoza za subotu, nedjelju i ponedjeljak. FHMZ

Za sutra se najavljujuprolazne slabe padavine prije podne. U nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnost.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu do 12°C.

U nedjelju se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti mage. U noći na ponedjeljak jače naoblačenje.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C.

U ponedjeljak se najavljuje pretežno oblačno sa kišom, na planinama će padati snijeg. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C.

avaz.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print