Treća OŠ Oborci učestvovala na Kampu matematike za učenike osnovnih škola

0
64

Richmond Park International Secondary School Zenica (Međunarodna srednja škola u Zenici) organizovala je proteklog vikenda Kamp matematike za učenike osnovnih škola, u cilju što kvalitetnije pripreme učenika za predstojeća takmičenja. Nakon prvog Kampa matematike organizovanog prošle godine i ove godine smo nastavili sa ovom lijepom pričom. Na ovogodišnjem Kampu učestvovalo je više od 40 učenika iz različitih škola sa područja ZDK i SBK.  Jedna od škola učesnica bila je i Treća OŠ Oborci koju je predstavljao Minel Vrco.

Predavači na Kampu bili su: Almir Huskanović (profesor na UNZE), Naida Bikić (profesor na UNZE), Edin Tabak (viši asistent na UNZE), Vehid Kurtić (asistent na UNZE), Aida Hodžić (asistent na UNZE), Mahir Durak (profesor u RPS) i Ferid Omić (učenik RPS i takmičar), kojima se srdačno zahvaljujemo što su izdvojili vrijeme i pomogli uspješnoj realizaciji Kampa.🖊

Pored predavanja,📖 Kamp je bio obogaćen i sadržajima zabavnog karaktera kao što su: Instant Challenge, kviz znanja, Escape Room i BreakOut🔍 kroz koje su učenici mogli, na jedan drugačiji način, naučiti nešto novo, te se upoznati sa drugačijim metodama vježbanja i primjene zadataka.

Čestitamo svim učenicima koji su svojim dolaskom pokazali da su željni znanja, ali i njihovim nastavnicima koji su ih uputili ili došli zajedno sa njima. Vjerujemo da nose pozitivne utiske i da su njihova očekivanja opravdana.

Svi učenici su dobili certifikate za učešće, a za najbolje na testiranju, pripremljene su i simbolične 💰.

U kategoriji 8. razreda najbolji su bili:

  1. Ena Heco JU OŠ “Meša Selimović” Zenica 🥇
  2. Nejla Mameledžija OŠ “Dolac”🥈
  3. Nedžma Husić JU OŠ “Meša Selimović” Zenica🥉

U kategoriji 9. razreda nabolji su bili:

  1. Amna Opačin OŠ “Safvet-beg Bašagić” Breza🥇
  2. Affan Kaknjo JU OŠ “Meša Selimović” Zenica🥈
  3. Merzuk Lepir JU OŠ “Guča Gora”🥉

Svim učenicima želimo puno uspjeha na predstojećim takmičenjima, te se nadamo da ćemo nastaviti sa organizacijom Kampa matematike i narednih godina.