Svečano otvoren 5. STEP- Sajam turizma i eko proizvoda u Jajcu

0
279

U prisustvu brojnih građana i zvanica iz društvenog i političkog života u Jajcu je danas otvoren 5. Sajam turizma i eko proizvoda – STEP Jajce 2018.

Ove godine se okupilo se preko 50 proizvođača eko proizvoda iz svih gradova iz naše zemlje, ali i inostranstva. Partner ovogodišnjeg sajma je grad Ljubuški, a na njemu će se također predstaviti Virovitica i Tomislavgrad.

Ispred Općine Jajce obratili su se načelnik Općine Jajce Edin Hozan, predsjedavajući Vijeća Općine Jajce Ivo Šimunović te organizator Sajma predsjednik JU Agencije za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, Mijat Saraf, Vlasta Honjek, zamjenica gradonačelnika Virovitice, a sajamsku manifestaciju otvorio je Sedžad Milanovic ministar u Vladi SBK-a.

U sklopu programa ovogodišnjeg STEP-a načelnik Općine Jajce Edin Hozan svečano je otvorio most na Malom Plivskom jezeru, koji su građani Jajca već prozvali “Most ljubavi”, a koji je upotpunio predivni ambijent slapova na Malom Plivskom jezeru.

Organizator Sajma je Agencija za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, a generalni sponzor je Općina Jajce.

 

Jajce Online