Stanje na putevima – magla smanjuje vidljivost na putevima SBK-a

0
34

Zbog radova na autoputu A-1 saobraćaj je na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever saobraća dvosmjerno u dužini od 2 km.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, u noćnim satima saobraćaj se obustavlja u vremenu od 00:30 do 04:30 sati. Tokom dana na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje,  M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Danas od 12 do 16 sati se održava međunarodna biciklistička trka na regionalnom putu R-465 Žepče-Zavidovići (lokacija: ul.Anke Topića do semafora). U vrijeme trajanja trke saobraćaj će biti obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na redovnom održavanju, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Podlugovi-Lješevo. Za vrijeme obustave alternativni pravac je A-1 dionica Podlugovi- Visoko i regionalni put Podlugovi- Breza- Prhinje- Gračanica-Visoko i suprotno.

Danas do 20 sati zbog radova na redovnom održavanju, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-4.2 Cazin- Velika Kladuša (raskrsnica Mala Lisa).

Za vrijeme obustave alternativni pravac za teretna vozila:

smjer Velika Kladuša- Cazin: M-4.2 Velika Kladuša-R-401 Vrnograč-R-401b Konjodor- M-4.2 Cazin i suprotno;
smjer Velika Kladuša – Bihać: M-4.2 Velika Kladuša– Ćoralići– R-403 T. Raštela– M-5 Bihać i suprotno.

alternativni pravac za putnička vozila: M-4.2 Velika Kladuša- Ćoralići- Begove- R-403 Kafane- Mutnik (Lokalna cesta) – Slatina (Lokalna cesta)- M-4.2 Cazin.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog sanacionih radova na dionici magistralnog puta M-17 od GP Doljani do GP Metković, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

BIHAMK