Stanje na putevima

Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.

Frekvencija saobraćaja je slabijeg inteziteta, ali tokom dana, očekujemo pojačan intezitet vozila. naročito na prilazima većim gradskim centrima. Posebno izdvajamo ulaze u Sarajevo (naplatne kućice, isključenje sa autoputa, kao i Vogošćansku petlju).

Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas.

Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja kako bi se izbjegla rizina preticanja.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

U toku su sanacioni radovi na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic, Tuzla-Kalesija (u naselju Miljanovci), Kladanj- Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnom prelazu Velika Kladuša duga je kolona putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Povodom pravoslavnog Vaskrsa, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print