Sladić: Sa padavinama smo se za sada pozdravili, stiže drugi problem

0
317

Kako je najavio meteorolog Nove BH Nedim Sladić neće biti padavina narednih dana. Prema njegovoj prognozi, slijedi dugotrajna magla i niska naoblaka

Umjereno pretežno oblačno vrijeme obilježit će naredne dane u Bosni i Hercegovini, s maglom ujutru po kotlinama.

Kako je najavio meteorolog Nove BH Nedim Sladić neće biti padavina narednih dana. Prema njegovoj prognozi, slijedi dugotrajna magla i niska naoblaka.

– Proteklih dana u Sarajevu palo je kiše koliko u prosjeku padne za puna dva mjeseca. Sa padavinama smo se za sada pozdravili. U naše krajeve pristiže topliji zraksa kojim počinje period temperaturne inverzije i aero zagađenja. Magla se nerijetko dugotrajno pa i cjelodnevno zadržava, najavljuje Sladić.

Ističe da će danas većinom biti tmurno i maglovito uz riječne tokove.

– Danju većinom izdizanje magle u nisku oblačnost. Jutra su hladna, a dan svjež. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno ali ugodno.

Sladić najavljuje novi problem, a to je magla i zagađen zrak.

– Jednog problema smo se riješili, a došao je drugi pa je preporuka, da ako ste u mogućnosti, što češće idete na planine i čist zrak. I u četrvrtak i petak očekuje se dugotrajna magla po nizanama i kotlinama Bosne, a barem djelimično vedro na jugu zemlje, navedeno je u prognozi Nedima Sladića.

FAKTOR