Sergej Barbarez je novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je i zvanično predstavila novog selektora, a mjesto šefa stručnog štaba nacionalnog tima preuzeo je legendarni Sergej Barbarez.

Nekadašnji kapiten Zmajeva na klupi nacionalnog tima će naslijediti Savu Miloševića koji se ove sedmice rastao sa Fudbalskim savezom naše zemlje.

Barbarez je na mjesto selektora imenovan nakon sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza naše zemlje.

Pored Sergeja Barbareza u reprezentaciji će od sada biti i Emir Spahić koji će biti direktor svih selekcija.

Od 17 sati na rasporedu je i press konferencija na kojoj će se Barbarez obratiti javnosti.

Sergej Barbarez zabilježio je 47 utakmica i zabio 17 golova u dresu Zmajeva u periodu od 1998. do 2006. godine. Barbarez je debitovao protiv Argentine, a oproštajni meč imao je protiv Moldavije.

Barbarez će biti 15. selektor u historiji selekcije BiH, ko će predvoditi nacionalni tim. Prije popularnog Barbe, reprezentaciju su vodili: Fuad Muzurović, Faruk Hadžibegić i Meho Kodro u dva navrata, Džemaludin Mušović, Avdo Kalajdžić i Denijal Pirić jednu utakmicu, Mišo Smajlović, Blaž Slišković, Miroslav Ćiro Blažević, Safet Sušić, Mehmed Baždarević, Robert Prosinečki, Dušan Bajević, Ivaylo Petev i Savo Milošević.

Sergej Barbarez igrao je za Velež, Hannover, Union Berlin, Hansu Rostock, Borussiju iz Dortmunda, HSV i Bayer Leverkusen i upisao 524 nastupa u svim takmičenjima. U klupskoj karijeri upisao je 164 pogotka i 79 asistencija.

Izvor: N1

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print