Šef splitske policije podnio ostavku nakon što je njegov sin pretukao mladića kojem se bore za život

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić podnio je neopozivu ostavku s obzirom na to da je jedan od njegovih sinova sudjelovao u povrijeđivanju mladića u noći s petka na subotu.

Naime, Marendić je istaknuo kako smatra da je njegova privatna situacija, u kojoj se našao kao otac, nespojiva s njegovom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave.

“Ovim putem vas želim obavijestiti da sam podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika PU splitsko-dalmatinske. U noći s petka na subotu dogodio se sukob između više osoba u kojem je jedan mladić teško povrijeđen, a o čemu je policijska uprava jučer izvijestila javnost. S obzirom na to da je u povrijeđivanju mladića sudjelovao i jedan od mojih sinova, provođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno, poštujući načelo institucionalne neovisnosti”, naveo je u saopćenju.

Marendić je kazao da iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom, niti se on lično ogriješio o zakon, smatra da je privatna situacija u kojoj se našao kao otac, nespojiva sa njegovom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave.

“Vjerujem da je jedino ispravno da se trajno izuzmem od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP-a. Pored svih napora za očuvanje sigurnosti, pored programa prevencije koje organizujemo i provodimo nemam moralno pravo ostati na čelu ove policijske uprave“, poručio je načelnik policijske uprave.

Stoga je s današnjim danom, 7. aprila, podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske, piše Večernji.hr.

Zahvaljujem svim djelatnicima, kolegama i nadređenima na saradnji i korektnosti prethodnih godina i siguran sam da će razumjeti moju odluku. Porodici povrijeđenog mladića izražavam žaljenje zbog ovakvog događaja i nadam se prije svega što skorijem ozdravljenju njihova sina”, naveo je Marendić.

Prema pisanju hrvatskih medija, povrijeđenom mladiću se u bolnici bore za život.

Marendić je ranije već davao ostavku

Godine 2018. Marendić je već jednom podnio ostavku kada je njegov sin slupao službeno vozilo u alkoholiziranom stanju. Nije poznato da li je u novom incidentu učestvovao isti sin Marendića. Tada je pod pritiskom javnosti podnio ostavku, a njegov sin nije odgovarao za djelo koje je počinio.

Nakon tri godine, 2021., Marendić je vraćen na poziciju šefa splitsko-dalmatinske policije.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print