Saopćenje za javnost Kantonalnog odbora Demokratske fronte

0
57

 

Kantonalni odbor Demokratske fronte Srednjobosanskog kantona, na svojoj sjednici održanoj dana 16.09.2022.godine, upoznat je sa vandalskim, necivilizacijskim,  kukavičkim i odredbama Izbornog i Krivičnog Zakona Federacije BiH protivzakonitim činom uništavanja izbornih plakata (bilborda) Demokratske fronte u centru poslovne zone u Vitezu.

U povodu navedenoga događaja kantonalni odbor Demokratske fronte SBK izdaje

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Ovim putem izražavamo punu podršku našoj kandidatkinji i nositeljici kandidatske liste za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, doktorici MARI ĐUKIĆ, kao i svim našim kandidatkinjama i kandidatima za sve nivoe vlasti.

Čast nam je što je jedna takva humana osoba, sa kvalifikacijama, dokazanom ljudskom empatijom prema svima bez obzira na vjeroispovjest i etničku pripadnost, hrabrošću i odlučnošću kakve ima naša Mara Đukić, nositeljica kandidatske liste na koju je jednoglasno predložena od strane svih nas iz Demokratske fronte Srednjobosanskog kantona.

Tražimo od istražnih organa da poduzmu istražne i druge radnje na otkrivanju i adekvatnom sankcionisanju počinilaca navedenog krivičnog djela. Počiniocima poručujemo da je uzaludno to što čine jer je lik i djelo Predsjednika Demokratske fronte i člana predsjedništva Bosne i Hercegovine i od 02.10.2022.g. reizabranog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine ŽELJKA KOMŠIĆA, i naših VLATKA GLAVAŠA, MARE ĐUKIĆ i AMIRA ORLOVIĆA nositelja kandidatskih listi za Predstavnički dom

Parlamentarne skupštine BiH, Predstavnički dom Parlamenta Federacije i Skupštinu Srednjobosanskog kantona, davno prerastao lokalne sredine a pogotovo etničke torove u kojima vi i vama slični još životarite.

Svakog dana sve je jača podrška našem predsjedniku Željku Komšiću i našim kandidatima, od strane svih građana, a vaš opravdani strah nam to i dokazuje.

Vidimo se 02.10.2022.godine!

Kantonalni odbor Demokratske fronte

Kantonalni Izborni štab