Saobraćaj u BiH odvija se nesmetano, oprez zbog klizišta i odrona

0
70
Donji Vakuf

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog radova na sanaciji udarnih rupa na dionici magistralnog puta M-4.2 Cazin-Velika Kladuša-granica sa R Hrvatskom na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Zbog većeg odrona ili aktivnih klizišta, naizmjenično-jednom trakom saobraća se na putnim pravcima: Sarajevo-Foča (na lokalitetu Sijeračke Stijene), Banja Luka-Crna Rijeka i Lopare-Čelić.

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajamo puteve: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Vozače savjetujemo da, bez obzira na povoljne vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da poštuju sve propise.

Zadržavanja na graničnim prelazima su kratkotrajna.

S obzirom da nam predstoje Prvomajski praznici, od sutra očekujemo pojačanu frekvenciju vozila na većini graničnih prelaza. Posebno frekventan saobraćaj očekujemo na graničnim prelazima na jugu zemlje. Na vrijeme prekontrolišite da li ste ponijeli svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Za sve informacije o trenutnom stanju na cestama u BIH i graničnim prelazima pozovite naš Informativni centar na broj telefona 1282 ili posjetite našu web stranicu www.bihamk.ba