Promo savladao i Leotar!

0
145

U Sportskoj dvorani u Donjem Vakufu Promo je u zaostaloj utakmici prvog kola Lige BiH za košarkaše ugostio ekipu Leotara iz Trebinja i u tijesnoj završnici slavio rezultatom 74:67. Domaći trener je u ovoj utakmici skoro sve vrijeme koristio samo šest igrača s obzirom da Ilić i Adger nisu imali pravo nastupa. Promo je od samog početka stekao prednost koju je održavao cijelu utakmicu. Gosti su se pred sami kraj uspjeli približiti na dva poena razlike, ali naši košarkaši su zadržali koncentraciju i utakmicu uspješno priveli kraju.

Sjajni Getling je nastavio tamo gdje je stao protiv Zrinjskog, pogodio nekoliko veoma teških step back šuteva te sjajnim driblinzima i promjenama pravca izluđivao igrače Leotara. Do kraja je postigao 17 poena uz sjajan postotak šuta. Ponovo mu je najveću podršku pružio sunarodnjak Carl Dylan koji je dominirao na obje strane parketa. Uspio je postići 20 poena i skupiti 8 skokova.

Odličan je bio i Alkić koji je nakon jednog skoka u napadu upisao poene koji su prelomili meč. Aleksandar Ilić je postigao 14 poena uz tri trojke. Svoj doprinos su dali kapiten Džihan sa 7 poena i Ivan Pendić sa 6.

U ekipi Leotara bolji od ostalih bili su Božo Đurasović sa 15 i Stevan Krtinić sa 14 poena.

Trener Boban Ninić je nakon utakmice imao riječi hvale za nastup svojih košarkaša. Igrali smo u skraćenom rosteru zbog izostanka dva igrača koja su došla kao zamjene za dva povrijeđena igrača s početka sezone. Ovo je bila jedna čvrsta utakmica, šut nas je služio bolje nego u utakmici protiv Zrinjskog.

Ponovo su se istakli dva Amerkinaca, Gatling i Dylan.

Da, dok smo vršili skauting, znali smo da će Gatling biti jedan od lidera ekipe. Carl Dylan je na prvu izgledao veoma specifično i došao kao nepoznat rookie iz Amerike, ali ispostavilo se da se radi o veoma inteligentnom igraču koji je koristan u oba smjera.

U sklopu četvrtog kola, Momci s Vrbasa će gostovati u Bijeljini i pokušati ostvariti treću uzastopnu pobjedu.