Promo poražen u Posušju

0
78
U subotu, 4. decembra, u Posušju je odigran susret 7. kola Prvenstva BiH za košarkaše između KK Posušje i KK Promo Donji Vakuf, koju je domaća ekipa zasluženo pobijedila rezultatom 92:71 (27:21; 22:18; 22:15; 21:17).
Od samog početka domaći su bili bolja ekipa na terenu. Sjajan vanjski šut Posušja i ponovo loše otvaranje utakmice od strane Proma, vrlo brzo su rezultirali osjetnom prednošću na strani domaćih. Tek u jednoj dionici druge četvrtine Promo je zaigrao nekoliko minuta koje su ličile na prvoligašku košarku. Ipak, nakon time outa, praktično do kraja utakmice, Posušje u potpunosti diktira igru. To se posebno osjetilo u trećoj četvrtini. U prvih 8 minuta tog perioda Promo daje svega 7 poena i u jednom trenutku rezultat odlazi na 23 poena razlike. Nažalost, od početka indisponirani igrači Proma ni u zadnjem periodu nisu uspjeli da bar ublaže težak poraz. Naprotiv, igra kao da se potpuno raspala. Ogroman broj grešaka samo se dodatno povećao i konačan rezultat pravi je pokazatelj onoga što su ekipe prikazale na terenu. Najefikasniji igrač utakmice bio je Ante Begić sa 27 poena, Dontay Caruthers dao je 19, Alan Wiggins 17 (16 skokova), a Marko Ramljak 14 poena. Za Promo, Aleksandar Ilić i Jerome Adger dali su po 16, Dylan Carl 14, Shane Gatling 12, Mensur Čavak 8, Dino Alkić i Uroš Ilić po 2, te Ivan Pendić 1 poen.
Osam poena mladog Mensura Čavka, za nešto više od 6 minuta na parketu, jedino je dobro koje možemo pamtiti iz ove utakmice. Očigledno je da duge pauze, najprije zbog kola u kojem smo bili slobodni, a zatim i zbog reprezentativne pauze, ne odgovaraju ekipi Proma. U dva susreta nakon tih pauza pokazali smo znatno lošiju igru od one kojom smo otvorili sezonu. Teško je reći šta je potrebno da se ekipa vrati u pravi ritam. To je, svakako, prvenstveno zadatak stručnog štaba i samih igrača. Ono što znamo zasigurno, u narednom kolu u goste nam dolazi Mladost iz Mrkonjić Grada i, obzirom da se radi o jako dobroj ekipi i da ima još mnogo utakmica pred nama, nećemo reći da ekipa nema prava na rezultatski kiks, ali nikako nema pravo da u tom susretu prikaže blijedu igru ispod energetskog nivoa koji je uvijek krasio Promo. Jer, Momci s Vrbasa mogu izgubiti utakmicu, ali ne smiju gubiti borbenost i volju ni protiv kojeg rivala i ni u jednom trenutku. Takav pristup nas je doveo tu gdje jesmo i takav pristup želimo da vidimo već narednog vikenda.
Izvor: KK Promo