Poziv građanima/kama na javnu tribinu u Travniku

0
41

Koalicija ,,Pod lupom” organizuje danas u  Travniku  javnu tribinu pod nazivom “SLOBODNI I POŠTENI IZBORI ZA SVE GRAĐANE: Uslov koji nema alternativu!”

Javna tribina će se održati 25. aprila/travnja 2017. godine (utorak) sa početkom u 17:00 sati u velikoj sali Centra za kulturu općine Travnik. Cilj javne tribine je da razgovaramo o ključnim problemima u izbornom procesu, predstavimo preporuke za rješenje problema, te da iste u što skorije vrijeme zagovaramo kod donosioca odluka.

Učesnici javne tribine će imati priliku pogledati izložbu fotografija izbornih nepravilnosti koje su se dešavale za vrijeme Lokalnih izbora 2016. godine, kao i priliku da se direktno obrate donosiocima odluka slanjem razglednica sa zahtjevima za unapređenje izbornog procesa.

 

Javnoj tribini će prisustvovati građani općine Travnik, posmatrači Koalicije ,,Pod lupom“ iz općine Travnik i susjednih općina, predstavnici akademske zajednice, nevladinog sektora, civilnog društva i medija. Ova javna tribina predstavlja nastavak aktivnosti na unapređenju izbornog zakonodavstva u BiH i druga je u nizu od 13 javnih događaja koje će Koalicija ,,Pod lupom“ organizovati širom Bosne i Hercegovine , u 13 različitih opština/gradova.