Policajac u SBK zamalo stradao od zmije spašavajući ugroženog

0
477

Noći sa petka na subotu 26.06.2020. u blizini Motela Heko dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo jedno vozilo u kojem su se nalazile tri osobe, dvije ženske i jedna muška osoba.

U moru loših vijesti usljed pandemije korona virusa koja vlada u svijetu, pozitivna priča dolazi iz Bugojna gdje je hrabri policajac dok ga je ugrizla zmija spasio unesrećenog momka.

Riječ je o Tomislavu Milošu, pripadniku Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, a koji je još jedan pokazatelj da građani Bugojna mogu mirno spavati.

Za Bugojno-Danas.info hrabri policajac je ispričao šta se događalo tu noć.

Bio sam treća smjena, dobili smo dojavu da se dogodila saboraćajna nezgoda i da ima povrijeđenih lica, odmah je upućena druga patrola, tad sam kolegi rekao da idemo i mi na lice mjesta da pomognemo. Došli smo na lice mjesta nezgode, primjetio sam kako dvije djevojke povrijeđene sjede na asfaltu a u kanalu se nalazilo drugo lice koje je bilo povrijeđeno. Rekao sam kolegama da ga ne smijemo pomjerat do dolaska hitne pomoći. Ubrzo je stigla hitna pomoć te su povrijeđenom momku ukazivali pomoć. Morali smo ga iznijeti vodoravno jer je imao povrede kičme tj leđa. U momentu kada smo ga počeli iznositi osjetio sam da mi se zmija omotala oko noge, tad sam lijevom nogom naglo trzao kako bi je odbacio sa noge, nakon više pokušaja uspio sam je odbaciti. Uspjeli smo iznijeti momka te ga uputiti u Dom zdravlja na dalju obradu. Sve se brzo odigralo, nije me bilo strah i opet bi isto učinio da spasim ljudski život” – ispričao je Tomislav Miloš za Bugojno-Danas.info

Bugojno-danas.info / E.Pilić