Podrška Tahira Lende i Muharema Grabus BK “Sabahudin Duzić Tetak”

0
359

Povodom  priprema za biciklistički maraton Vukovar – Srebrenica predsjednik Skupštine Biciklističkog kluba “Sabahudin Duzić Tetak”, Samir Zahirović, u organizaciji zastupnice u Skupštini SBK, Aldine Đulović susreo se danas sa premijerom SBK-a, Tahirom Lendom.  Sastanak je upriličen i sa zamjenikom predsjedavajućeg Skupštine SBK-a, Muharemom Grabus.

“Premijer Lendo i zamjenik predsjedavajućeg Skupštine, Grabus iskazali su podršku  projektu i učešću našeg Kluba na maratonu Vukovar – Srebrenica.” – ističe Zahirović.

Na biciklističkom maratonu Vukovar – Srebrenica učestvovat će 11 biciklista i trojica članova pratnje BK”Sabahudin Duzić Tetak” Donji Vakuf.  Etapu od Vukovara do Bihaća vozit će samo članovi donjovakufskog kluba, a motiv je bio na prigodan način odati počast svim žrtvama ratnih tortura od Vukovara, preko Jasenovca do Srebrenice.

Polazak za Vukovar planiran je 03. jula. Narednog dana,  04.jula vozit će prvu etapu od Vukovara do Slavonskog Broda, potom Slavonski Brod – Jasenovac 05. Jula, i Jasenovac – Bihać 07. jula gdje će se donjovakufski biciklisti priključiti ostalim učesnicima Meomorijalnog biciklističkog maratona “Bihać -Srebrenica”.

Polazak iz Bihaća planiran je 08. Jula.

Članovi BK ”Sabahudin Duzić Tetak” vozeći maraton Vukovar – Srebrenica preći će ukupno 850 kilometara.