Oprez vozačima: Danas radovi i na autoputu A-1

0
53

Slabija kiša pada u većem dijelu Bosne, dok je u Hercegovini, za sada, suho.

Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, vozače savjetujemo da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Za bezbjednu vožnju-ne zaboravite vezati sigurnosni pojas u vozilu. Također, zaštitite vaše dijete–uvijek koristite autosjedalicu, upozoravaju iz BIHAMK-a.

Za danas su najavljeni radovi u zoni petlje Podlugovi (na autoputu A-1), zbog čega će se saobraćati dvosmjerno (jednom kolovoznom trakom). Planirano je da radovi traju od 9 do 22 sata.

Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Bugojno-Rostovo, Doboj-Rudanka, Ustikolina-Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.