Oldtimeri putevima revolucije – vožnja oldtimera od Sanskog Mosta do Drvara

0
101

S ciljem jačanja mreže ljubitelja oldtimer-a i saradnje u saobraćaju, kao i promocije edukativnih putovanja  sanski klubovi „ Oldtimer klub 1912“ i „AMK70“  organizovali su vožnju i druženje ljubitelja i vlasnika oldtimera.

Tokom tri dana od 02. o 04. Avgusta proći će  više od 10 gradova,  posjetiti šest spožmenika i objekata  znamenitosti kulturne i prirodne baštine BiH. Tokom tri dana učesnici vožnje preći će  gotovo 600 kilometara. Startali su jučer, 02. Avgusta  iz Sanskog Mosta . Danas se kolona oldtimera kreće putem Jajce – Donji Vakuf – Bugojno – Prozor – Jablanica.

Danas drugog dana organizovana je posjeta  “Muzeja II zasjedanja AVNOJ-a”, kao i jedinstvenog Vodopada Jajce, a nakon toga krenuli su u pravcu  sjeverne Hercegovine, tačnije pravac Jablanica i proći će kroz Donji Vakuf, Bugojno i Prozor. U Jablanici slijedi obilazak Muzeja “Bitka za ranjenike na Neretvi”, a ovaj drugi dan završavamo u auto kampu “Miris ljeta” na obali Jablaničkog jezera.

  1. dan, nedjelja, 04.08. 2019.

Krećemo pravcem Titovog Drvara, a prolazimo kroz Prozor, Šuicu, i Livno, gdje se nadamo da ćemo imati sreće pozdraviti i bosanske divlje konje, pa slijedi Bosansko Grahovo te dolazak u Drvar i obilazak “Titove pećine”, a dalje putem Oštrelja planiramo obići i nacionalni spomenik BiH “Titov voz na Oštrelju”, koji se nalazi na području opštine Bosanski Petrovac.

Prvi dan ruta 174 km; Drugi dan 116 km; Treći dan 282 km; Ukupno: 572 km