Oglasio se MUP KS o hapšenju Stojnića, evo za šta se sumnjiči

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS oglasilo se o sinoćnjem hapšenju Denisa Stojnića.

 Dana 29. oktobra oko 23 sata po naredbi Tužilaštva BiH policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su u ulici Zelenih Beretki, područje općine Stari grad Sarajevo, lišili slobode lice D.S. rođen 1980.g. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično “Međunarodno navođenje na prostituciju” iz člana 187. Krivičnog zakona BIH i “Primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem” iz člana 219. istog zakona – navode iz MUP-a.

Stojnića su pripadnici MUP-a KS sačekali na aerodromu Sarajevo i nakon pretresa jednog dijela imovine zvanično uhapsili u jednom od njegovih ugostiteljskih lokala.

– Na osnovu Naredbe Sudije za prethodni postupak Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi više stanova i ostalih prostorija koje koristi osumnjičeni s ciljem pronalaska dokaza i predmeta vezanih za izvršenje navedenih krivičnih djela.

Lice lišeno slobode je smješteno u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim će se tokom dana nastaviti kriminalistička obrada.

O preduzetim mjerama i radnjama obaviješten je postupajući tužilac Tužilaštva BiH, pod čijim nadzorom policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalje aktivnosti s ciljem dokumentovanja predmetnih krivičnih djela – saopćeno je iz MUP-a KS.

izvor: avaz.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print