Novi naslovi za najmlađe čitaoce Gradske biblioteke Donji Vakuf

Čitanje je iznimno važno i za djecu i za odrasle. Osim što doprinosi razvoju vještina kao su analitičke i govorne vještine, čitanje opušta i omogućuje mašti da preuzme kolo i odvede nas nakratko u neku drugu stvarnost.

Zajedničko čitanje, kao i samostalno čitanje kod djece može imati brojne prednosti za njihov razvoj. Iz tog razloga važno je znati kako motivirati dijete na čitanje, pogotovo u doba kada je tehnologija zauzela glavni dio slobodnog vremena.

Jednom kada dijete nauči čitati, važno je njegovati volju i želju za čitanjem iz više razloga. Čitanje može doprinijeti razvoju brojnih vještina i kod djece i kod odraslih.

Gradska biblioteka JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf, sa bibliotekarkom Šahzom Karahodžić, posebno rad usmjerava prema namlađoj populaciji i, učenicima osnovnih škola, te srednjoškolcima. Gradska biblioteka Donji Vakuf ima svoj posebni “Kutak za djecu”, koji je ovih dana bogatiji za nove naslove.

Dragi naši najmlađi sugrađani, draga djeco, posjetite Gradsku biblioteku i pronađite sebi zanimljivo čitalačko štivo, jer čitanjem, vaše misli postaju bogatije, a vaša mašta šira.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print