Nezavisni kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Mirsad Hadžikadić sutra u Donjem Vakufu

0
280

Nezavisni kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda Mirsad Hadžikadić u četvrtak, 19. jula održat će u Donjem Vakufu  predavanje na temu „Informacione tehnologije“. Predavanje i diskusija o potencijalima koje Bosna i Hercegovina ima, pravcima djelovanja i ulozi mladih održat će se u u Centru za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf, od 15 sati.

Mirsad Hadžikadić je u SAD odselio 1984. godine, a 1987. doktorirao na Harvardu. Osnivač je i dekan koledža informacijskih tehnologija u Šarloti (Charlotteu) – Sjeverna Karolina US, te aktuelni direktor Instituta za kompleksne sisteme u ovoj američkoj državi. Suosnivački je predsjednik Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti, te dobitnik nagrada za životno djelo grada Šarlote.

Rođeni Banjalučanin, dr. Mirsad Hadžikadić, paralelno sa višedecenijski uspješnom akademskom i profesionalnom karijerom, vrlo posvećeno je učestvovao u osnivanju i radu nekoliko institucija koje su u fokusu svog djelovanja imale promociju države Bosne i Hercegovine.