Nadbiskup Vukšić čestitao Bajram svim muslimanima

Vrhbosanski nadbiskup metropolita i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata uz BiH mons. Tomo Vukšić u povodu Ramazanskoga Bajrama, koji muslimani proslavljaju 10.aprila, uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću.

“U povodu blagdana Ramazanskoga Bajrama, u svoje ime i u ime ostalih katoličkih vjernika, s poštovanjem i radošću pozdravljam Vas i sve vjernike Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i želim da na sve vas Milosrdni Gospodin izlije obilje svoga blagoslova.

Za ovu svečanu prigodu, i u vrijeme kad mnoga Božja stvorenja vape za mirom, svojoj čestitci kao molitvu dodajem i jednu misao iz poruke za Ramazan i Ramazanski Bajram, što ju je uputio papinski Dikasterij za međureligijski dijalog 11. ožujka 2024., a u kojoj se za katolike i muslimane kaže: ‘Svemogućeg gledamo kao Boga mira, izvor mira, koji na poseban način ljubi sve one koji svoj život posvećuju službi mira. Kao i mnoge druge stvari, mir je Božji dar, ali je ujedno i plod ljudskog truda, posebice u stvaranju uvjeta za njegovu uspostavu i očuvanje. (…) Draga braćo i sestre muslimani, ujedinimo se da ugasimo vatru mržnje, nasilja i rata i upalimo slatku svijeću mira, crpeći izvore za mir koji su prisutni u našim bogatim ljudskim i vjerskim tradicijama'”, poručio je nadbiskup Vukšić.

Čestitku jednakoga sadržaja nadbiskup Vukšić uputio je također vojnom muftiji Hadisu ef. Pašaliću, te predsjedatelju Predsjedništva BiH gosp. Denisu Bećiroviću, ministru obrane gosp. Zukanu Helezu i generalu Mirsadu Ahmiću.

Radiosarajevo.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print