MUP SBK / U Travniku i Turbetu pronađena droga

0
168

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 14.01.2021.godine oko 12,05 sati u ugostiteljskom objektu u mjestu Turbe, općina Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i PI Turbe izvršili su kontrolu i pregled osobe B.K. rođen 1995.godine. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U nastavku aktivnosti, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, u ulici Stanična, općina Travnik, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi navedena osoba. Prilikom pretresa pronađene su materije za koje se sumnja da su opojne droge speed i canabis, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Istog dana, oko 18,45 sati u mjestu Kraljevice, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik i PI Turbe izvršili su kontrolu i pregled osobe A.S. rođen 1980.godine. Shodno ranijim operativnim saznanjima, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, u ulici Stanična, općina Travnik, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi A.S.. Prilikom pretresa pronađena je veća količina prosušene zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, određena količina praškaste materije, digitalna vaga za precizno mjerenje, plastične folije za pakovanje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 17 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 255 prekršajnih naloga, od kojih je 166 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.