MUP SBK : U Travniku i Fojnici pronađen cannabis

0
61

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

Dana 08.01.2020.godine oko 17,40 sati u mjestu Putićevo, općina Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP SBK/KSB, izvršili su kontrolu i pregled lica A.H. rođen 1983.godine iz Novog Travnika. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana oko 18,30 sati u mjestu Ostružnica Polje, općina Fojnica, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak,  izvršili su kontrolu i pregled lica J.K. rođen 1992.godine iz Fojnice. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv  osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su  3  slučaja  narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirane su 2 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 327 prekršajnih naloga, od kojih je 237 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

izvor: MUP SBK