Ministarstvo privrede SBK podržalo infrastrukturni projekti u vrijednosti od 105.000 KM u Gornjem Vakufu / Uskoplju

0
78
Ministar privrede Srednjobosanskog kantona Nisvet Hrnjić jučer je posjetio općinu Gornji Vakuf-Uskoplje.
U sklopu aktivnosti na potpisivanju Ugovora o implementaciji odobrenih sredstava, ministar se sastao sa općinskim načelnikom i predstavnicima nevladinih organizacija koje su aplicirale na Javne pozive.
Općina Gornji Vakuf-Uskoplje kroz programe ministarstva realizovat će projekte “Izgradnja dijela puta u MZ Bistrica” 38.000,00 KM, “Uređenje prostora između zgrada u naselju Bililo” 30.000,00 KM i “Sanacija i asfaltiranje puta Ilovice-Industrijska zona” 25.000,00 KM. Načelnik općine Gornji Vakuf-Uskoplje Sead Čaušević potpisao je ugovore u ukupnoj vrijednosti od 93.000,00 KM.
Pored toga, u Budžetu za 2021.godinu precizirano je da će Vlada Srednjobosanskog kantona u ovoj lokalnoj zajednici podržati dva projekta nevladnih organizacija u vrijednosti od 12.000,00 KM.
Ministar Nisvet Hrnjić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je resorno ministarstvo u mogućnosti sufinansirati projekte koje su od značaja za lokalno stanovništvo te je najavio nastavak podrške.
Realizacija predmetnih ugovora osigurana je na osnovu Odluke Vlade Srednjobosanskog kantona o raspodjeli sredstava sa pozicija “Tekući i drugi tekući rashodi – tekući transferi neprofitnim organizacijama – sufinansiranje projekata zaštite i unapređenja okoliša, te razvojnih projekata”, “Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – za podršku razvoju poduzetničkih zona” i “Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – poticaji privredi”.