Magla i ovoga jutra smanjuje vidljivost: Evo i gdje

0
46

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost na većini putnih pravaca u našoj zemlji, posebno u kotlinama i uz riječne tokove.

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a na moguću poledicu upozoravamo u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Pažnju skrećemo i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično-jednom trakom (regulacija semaforima).

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog vjerskog praznika katoličkog Božića do sutra (26.12.) do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.