Legendarni Ćiro Blažević u rodnom Travniku: Gdje god sam došao s ponosom sam govorio da sam iz vezirskog grada

Miroslav Ćiro Blažević stigao je u rodni Travnik, gdje će prisustvovati sutrašnjoj revijalnoj utakmici između nogometnih zvijezda Bosne i Hercegovine i Hrvatske koja će se igrati na stadionu Pirota (17 sati).

“Trener svih trenera” bio je gost načelnika Općine Kenan Dautović, a zatim je govorio i na pres-konferenciji.

“Jako sam uzbuđen, jer je dosta dugo prošlo kako nisam naučio na ovakvu vrstu susreta. Dok traje traje, kad staneš, živiš od uspomena kojih se neko sjeti, neko ne. Imao sam privilegiju da sam opet tu sa vama, sa kojima sarađujem niz godina.

Uzbuđen sam da se mogu družiti s onima koji su najvažniji. To sam davno dijagnosticirao i ne bih trajao da nisam vidio da je publika najvažnija, a vi ste duša publike”, rekao je Ćiro Blažević u susretu s novinarima.

Dodao je da je sretan i ponosan da je za života ima čast da je proglašen počasnim građaninom grada koji voli i za koji je sentimentalno vezan.

Sa pres-konferencije

Uz osmijeh je dodao da je puno napravio za Travnik.

“Na nacionalnom planu afirmirao sam Travnnik pobijedivši Slovence na državnom prvenstvu u skijanju. Kasnije, gdje god sam došao, a obišao sam planetu, uvijek sam s ponosom govorio da sam iz vezirskog Travnik”, rekao je čuveni nogometni stručnjak, bivši selektor reprezentacija Hrvatske i BiH.

Blaževiću se posebno zahvalio načelnik Dautović.

“Nikad nije gubio vezu s Travnikom, njegov početak vezan je za ovdašnji klub. On je bio ne samo dobar trener, nego i igrač”, rekao je Dautović.

Naglasio je da o Ćirinoj privrženosti rodnom gradu govori i činjenica da je on član “Kluba neizlječivih Travničana”.

Kad je riječ o utakmici, dodao je da se očekuje sportski spektakl, koji će imati i humanitarni karakter.

Najavljeni su mnogobrojni gosti, među kojima i ambasador Evropske unije Yohann Sattler, koji je izrazio želju i da nastupi na utakmici. Ekipu domaćih zvijezda vodit će Fuad Muzurović i Vlatko Glavaš.

Treneri nisu htjeli otkrivati sastave koji će nastupiti, ali se očekuje velika nogometna imena. Bit će tu čelnici Nogometnog saveza Hrvatske, uključujući selektora aktuelnih viceprvaka svijeta Zlatka Dalića.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print