Krečenje, čišćenje, dezinfekcija: Domove pripremaju za studente

0
69

Javna ustanova “Studentski centar” Sarajevo ulaže napore kako bi studentski domovi Bjelave i Nedžarići bili spremni za prijem studenata. Intenzivno se radi na krečenju svih smještajnih kapaciteta, detaljnoj dezinfekciji, kao i čišćenju svih prostorija.

Kako navode iz ove javne ustanove, čekaju preporuke Federalnog i Kantonalnog kriznog štaba u vezi s popuštanjem mjera uvedenih s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa.

  • Studentski dom Nedžarići  - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

    Studentski dom NedžarićiFOTO: ARHIV

– Još čekamo i upute epidemiologa na koji način će se organizirati smještaj i ishrana u studentskim domovima. U potpunosti ćemo postupiti po svim preporukama i uputama koje nam budu naložene, a sve s cilje zaštite zdravlja naših studenata i radnika – ističu.

Ukoliko Vlada Kantona Sarajevo donese odluku o ponovnom pokretanju nastavnog procesa na Univerzitetu Sarajevo, “Studentski centar” je spreman otvoriti vrata i primiti studente, pružiti im usluge kako su to do sada i navikli.Konkurs za prijem studenata u domove za akademsku godinu 2020./2021. objavit će uporedo s konkursom za prijem studenata na fakultete, kao što je to i do sada bila praksa.

Dnevni avaz