Kosovo| Blokada puta, suzavac i sirene za vazdušnu opasnost

0
125

Pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije uhapsili su Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici i proveli ga u policijsku stanicu u Prištini. Nikola Selaković nije priveden i poručuje da će ostati na Kosovu dok Đurić ne bude pušten na slobodu.

Informaciju o hapšenju Đurića potvrdili su predsjednik Srpske liste Goran Rakić i Kancelarija za KiM. RTS javlja da su okupljeni ispred Mitrovačkog dvora otjerani suzavcem, dok KoSSev navodi da je kosovska policija bacila suzavac ispred sale i u samoj sali.

Srbi su odmah nakon što je uhapšen Đurić izašli sa kamionima i građevinskim mašinama i blokirali put Mitrovica – Priština, javlja reporter N1.

Novinarka Insajdera Senka Vlatković, kaže da su Đurić i Selaković ušli u zgradu u kojoj se održavao okrugli sto, dočekani aplauzima. Nakon što su održali uvodne govore, i nakon govora Gorana Rakića, gradonačelnika Kosovske Mitrovice, ministar u Vladi Kosova Dalibor Jevtić je rekao da sastanak biti nastavljen, ali da će biti zatvoren za javnost.

“Počinje komešanje pet minuta nakon toga, onda su se čuli uzvici – novinari izađite napolje… Izašli smo i videli da je zgrada opkoljena specijalnim jedinicama ROSU, s puškama u punoj opremi, s maskama i pancirima, počeli su zvižduci okupljenih, a onda su bačeni suzavac i šok bombe… ROSU je utrčala u salu, izveli su jednog čoveka kome je jaknom bila prekivena glava, niko nije bio siguram da je to Marko Đurić, kasnije je izašao Goran Rakić i rekao da je priveden Đurić”, priča Vlatković.

U Mitrovici se sve vrijeme čuje sirena za vazdušnu opasnost, isto i u Zvečanu, prenijela je ona. Marko Đurić dovezen je u policijsku stanicu centar u Prištini,

izvor: N1