Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend i Novu godinu?

0
273
DonjiVakuf8
Donji Vakuf

Jutros je pretežno sunčano u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne preovladava magla i niska naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -7; Bihać i Sanski Most -4; Banja Luka, Bugojno i Prijedor -3; Ivan Sedlo, Jajce, Sarajevo i Široki Brijeg -2; Doboj i Livno -1; Tuzla 0; Sokolac 1; Srebrenica i Zvornik 3; Bijeljina, Mostar i Trebinje 4; Brčko i Gradačac 5; Neum 6°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 954hPa, za 10hPa je veći od normalnog i opada.

Danas pretežno sunčano u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne dugotrajna magla ili niska naoblaka. U drugoj polovini dana sunčanije u Krajini i zapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 9 do 12°C.

U Sarajevu magla. Najviša dnevna temperatura zraka oko 1°C.

U nedjelju u većem dijelu Bosne će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Prije podne umjerena oblačnost u Krajini, zapadu, jugozapadu Bosne i u Hercegovini. U poslije podnevnim i večernjim satima većinom oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana slaba kiša u nizinama i slab snijeg iznad 900 metara nadmorske visine u centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu do 12 stupnjeva.

U ponedjeljak u Bosni pretežno oblačno sa slabom kišom ili susnježicom u nizinama i slabim snijegom iznad 700 metara nadmorske visine. U Hercegovini mala do umjereno oblačno. Vjetar većinom umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jak vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu do 3 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 6, na jugu zemlje od 5 do 9 stupnjeva.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima u centralnim i istočnim područjima i sa slabim snijegom. Tokom dana, posatupni prestanak padavina. U Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu do 2 do 5, a najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 5, na jugu zemlje od 5 do 7 stupnjeva.