11 C
Donji Vakuf
Nedjelja, Septembar 25, 2022
Naslovnica Vijesti BiH Još jedna osoba iz Gornjeg Vakufa pozitivna na koronavirus

Još jedna osoba iz Gornjeg Vakufa pozitivna na koronavirus

0
272

Na području Federacije BiH sinoć je potvrđeno još devet slučajeva zaraze koronavirusom.

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrđeno je pet slučajeva, četiri u Čitluku i jedan u Konjicu. Ove informacije je potvrdio Štab civilne zaštite HNK.

‘’U jutarnjim i poslijepodnevnim satima, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testirano je 50 uzoraka”, naveli su. Rezultati večernje obrade uzoraka, kako je rečeno, bit će objavljeni jutros.

Također, na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu utvrđena su četiri pozitivna uzorka i to kod dvije osobe iz Bihaća, jedne iz Velike Kladuše, kao i jedne iz Gornjeg Vakufa.

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu tokom noći sa utorka na srijedu testirao je još 45 uzoroka, od toga su četiri bila pozitivna.

Radi se o po jednom zaraženom sa Ilidže, Novog Sarajeva, Zavidovića i Žepča, potvrdila je jutros za Faktor prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a.

Sa posljednjim rezultatima iz KCUS-a u Bosni i Hercegovini je ukupno registrirano preko 420 pozitivnih na COVID-19. Ovaj broj uključuje osobe koje se vode kao oporavljene (17), kao i umrle (13).