Izborna kampanja u programu Radija Donji Vakuf

0
59

Sutra, 2. septembra 2022. godine širom BiH, počinje Izborna kampanja pred predstojeće Opće izbore u BiH, koji će biti održani 2. oktobra 2022. godine.

U skladu sa Izbornim zakonom BiH i Pravilnikom o medijskom predstavljanju političkih subjekata JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf omogučit će u programu Radija Donji Vakuf ravnopravno i fer predstavljanje političkih subjekata , registrovanih za Opće izbore 2022. godine u našoj izbornoj jedinici.

U periodu od 30 dana koliko traje Izborna kampanja, Radio Donji Vauf omogučit će neposredno obraćanje političkih subjekata u trajanju od 3 minute po političkom subjektu u okviru debatnih emisija.

U programu Radija Donji Vakuf planirane su i Izborne hronike od ponedjejka do petka u terminu nakon vijesti od 13 sati i 30 minuta. Izborna hronika namjenjena je za Saopćenja za javnost registrovanih političkih subjekata za Opće izbore u BiH 2022., u Izbornoj jedinici Donji Vakuf, u trajanju do 2 minute.

Također, u okviru Izborne kampanje  Radio Donji Vakuf, pod jednakim uslovima, omogučit će i plaćeno političko oglašavanje, što podrazumjeva emitovanje oglasa, javnih poziva, džinglova ili bilo koji drugi vid promocije političkih subjekata u trajanju od najviše 30 minuta sedimično.

O terminima debatnih emisija koje će se realizirati u programu Radija Donji Vakuf, registovani politički subjekti za Opće izbore u BiH 2022, iz naše izborne jedinice bit će blagovremeno informisani.