Ibrahimu Hadžibajriću blokirana i kuća u Baškim Vodama, kupljena za 156.000 KM!

0
154

Kantonalni sud u Sarajevu donio je rješenje kojim se Ibrahimu Hadžibajriću, sada već bivšem načelniku Općine Stari Grad koji je uhapšen i pritvoren u akciji “Start” blokira imovina u Baškim Vodama u Hrvatskoj čija je vrijednost 156.000 KM, saznaje portal “Avaza” iz izvora bliskih njegovoj porodici.

Imovina je blokirana na zahtjev postupajućeg tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo. Sada ova nekretnina košta skoro duplo.

Radi se o imovini, kako vjeruje Tužilaštvo KS, koju je Hadžibajrić pribavio na nezakonit način.

Kako se navodi, rješenje se donosi u cilju osiguranja imovinske koristi za koju su sumnja da je pribavljena krivičnim djelom.

Hadžibajriću je, koji se nalazi u pritvoru u KPZ Zenica, prije pet dana zabranjeno i raspolaganje transakcijskim sredstvima u ukupnom iznosu od 50.942 KM.

Prema rješenju, imovina se daje na povjeravanje Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom koju će moći iznajmljivati.

Mjera osiguranja će trajati dvije godine od dana donošenja rješenja ili do druge odluke Suda – stoji u rješenju Suda.

Podsjećamo, “Avaz” je prije dvije godine objavio da Hadžibajrić kupio kuću u Baškim vodama, što je on u startu demantirao.

Tada je Hadžibajrić napisao:

– Samo naprijed, provjerite sve jer mi se ničeg ne bojimo. Sve što ste dosad pročitali su laži, nisam optužen, nemam kuću u Hrvatskoj, zemljište u Dženetića čikmi nikome nije prodato, a predmetom istrage je nešto posve drugo o čemu se u cilju provođenja istrage još uvijek ne smije govoriti.

izvor: avaz.ba