FOTO/VIDEO: Učenici MSŠ Donji Vakuf obilježili Međunarodni dan srednjoškolaca

0
304

Učenici, profesori i direktor Mješovite srednje škole Donji Vakuf puštanjem balona i transparentima sa simboličnim natpisima obilježili su Međunarodni Dan srednjoškolaca na Trgu Ibrahim-bega Malkoča.

Vijeće učenika MSŠ Donji Vakuf zajedno sa Lokalnim timom ASUBIH Donji Vakuf odlučili su da ovaj dan obilježe na prigodan način. Srednjoškolci koji pohađaju MSŠ, njih stotinu, mirnom šetnjom od zgrade škole do Trga Ibrahim – bega Malkoča, uputili su poruke da oni imaju mjesto u svom gradu i svojoj domovini.

„Vijeće učenika MSŠ Donji Vakuf je u saradnji sa Lokalnim timom ASUBiH Donji Vakuf organizirao obilježavanje ovog značajnog datuma za sve učenike, sa ciljem da skrenemo pažnju na nas i na prisutni problem odlaska mladih ljudi iz BiH“, kazao je Vedad Hadžić, učenik škole i predsjednik Vijeća učenika MSŠ.

Širom svijeta, 17.novembar obilježava se kao Međunarodni dan srednjoškolaca u spomen na praške studente i srednjoškolce koji su zbog mirnog protesta protiv nacističke okupacije svoje zemlje, streljani bez ikakvog suđenja i dokazivanja krivnje.