FOTO / Mreža vijeća učenika SBK-a organizovala „MreVUKlijadu“

0
62

 

Mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine, koja predstavlja ujedinjeno tijelo koje okuplja sva vijeća srednjih škola na području Srednjobosanskog kantona, i čini sastavni dio Mreže savjeta/vijeća učenika u Bosni i Hercegovini.

“MreVUKlijada” je aktivnost održana s ciljem umrežavanja srednjoškolaca koji pohađaju srednju školu u Srednjobosanskom kantonu. Povodom toga, predstavnici vijeća učenika tih škola osmislili su kviz znanja, igre, ali I Talent show. Na samom početku aktivnosti, srednjoškolcima se obratio profesor fakulteta medija I komunikacije (Internaiconalni Univerzitet Travnik). Neposredno poslije prezentacije o samom fakultetu I prilikama koje pruža, učenici su imali priliku obići prostorije fakulteta I malo bolje se upoznati sa samim sistemom rada. Nakon obilaska učenici su učestvovali u kvizu znanja, te igrali slične igre.
Talent show I veliki broj igara je morao biti otkazan zbog nepogodnog vremena I kiše koja je pratila cijelu MreVUKlijadu, te su učenici dobili slobodno vrijeme do polaska kući, te se zabavili na način koji oni žele.

-Mnogo smo se trudili oko same realizacije MreVUKlijade, ali vremenske uslove nismo mogli predvidjeti. Jako mi je žao što smo morali otkazati planirane aktivnosti, ali I je isto tako drago što smo se brzo snašli I našli barem malu zamjenu za sve to. Srednjoškolci su proširili krug svojih prijateljstava, što smatram možda čak I najvećim uspjehom ove aktivnosti. Iskreno se nadam da će se MreVUKlijada realizovati I narednih godina.- istakla je Tara Prasko, PR menadžer Mreže savjeta/vijeća učenika Srednjobosanskog kantona, te predstavnik Mješovite srednje škole Bugojno.

TnTPortal