FOTO: Aktivnosti Mreže mladih Medžlisa IZ tokom mjeseca ramazana

U petak, 31.03.2023., su članovi Mreže mladih prisustvovali teravih namazu, a nakon toga u prostorijama džamije u Oborcima upriličeno je omladinsko druženje sa mladima iz džemata Oborci-Suhodol i Oborci-Šeherdžik.
Pored posjete glavnog imama MIZ Donji Vakuf Amir ef. Čavak, džamiju u Oborcima je posjetila i delegacija Elči Ibrahim – Pašine medrese na čelu sa travničkim muftijom dr. Ahmed ef. Adilovićem.
Mladi su saslušali predavnje muftije dr. Ahmeda ef. Adilovića i imali su priliku da sa njim razgovaraju o problemima mladih u Bosni i Hercegovini.
Zahvaljujemo se džematu Oborci-Suhodol na lijepom gostoprimstvu.
U subotu, 01.03.2023., su članovi Mreže mladih Donji Vakuf prisustvovali omladinskom iftaru sa članovima Mreže mladih u Kozarcu.
Također su posjetili i džamiju Ferhadiju u Banja Luci i klanjali ikindiju namaz.
Prije iftara članovi Mreže mladih su zajedno sa ostalim gostima posjetili Šehidsko mezarje Kamičani gdje je domaćin Ajdin-ef. Hrnić održao kratki historijski čas.
Poslije teravih namaza, mladi su se nastavili družiti uz razgovor, kahvu i ilahije, te se prisutnima obratio i koordinator Mreže mladih Donji Vakuf Muris Memiš, i uručio simbolične poklone za domaćine.
Zahvaljujemo se @mreza.mladih.miz.kozarac na prelijepom gostoprimstvu.
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print