FK Sarajevo nekoliko sati dijeli od preuzimanja stadiona Koševo

0
45

Nakon višegodišnjih pregovora, brojnih ispunjenih i neispunjenih obećanja, Općina Centar bi danas na vanrednoj sjednici Općinskog Vijeća trebala donijeti odluku o dugoročnom zakupu Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase”.

Informacija o zvaničnom dogovoru kluba i općine potvrđena je prije 13 dana, a sastanku su prisustvovali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i generalna direktorica FK Sarajevo, Sabrina Buljubašić.

Oni su, između ostalog, definisali i usaglasili nacrt ugovora o dogoročnom zakupu najvećeg bh. stadiona, a sve će biti verifikovano i zvanično potvrđeno na tematskoj sjednici Općinskog vijeća.

Podsjetimo, aktuelnom prvaku BiH u nogometu još ranije je ponuđeno da im se Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase” dodijeli na korištenje u narednih 30 godina s mogućnošću produženja i to za simboličnu cijenu od 1 KM, no više informacija o novom dogovoru bit će poznato nakon današnje sjednice.

Između ostalog, obaveza FK Sarajevo je da u periodu od 10 godina svoja sredstva investira u modernizaciju stadiona i osposobi ga za kategoriju 4 u skladu s UEFA-inim pravilnicima o infrastrukturi i kategorizaciji stadiona, a u skladu s važećim Regulacionim planom Zetra-zona sporta i rekreacije te idejnim arhitektonsko-urbanističkim rješenjem.

klix.ba